Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

R Kelly kan inte betala borgen

På lördagen ställdes stjärnan R Kelly inför domare i Chicago och åtalades för övergrepp mot fyra kvinnor.Bild: Chicago Police Department AP / TT
Sexbrottsanklagade stjärnan R Kelly har inte lyckats få ihop den summa om 100 000 dollar som krävs för att han ska släppas mot borgen och hålls därför fortsatt frihetsberövad av Chicagopolisen, skriver bland andra CBS Chicago.
R Kelly åtalades inför en domare på lördagen för tio fall av grova sexuella övergrepp.och utnyttjande av fyra kvinnor. Ett av offren ska ha träffat stjärnan i rätten 2008 då Kelly åtalades för barnporrbrott och bett om hans autograf. Övergreppen ska ha börjat när kvinnan endast var 13 år och skett vid tre tillfällen. Offret har hävdat att hon har sparat en t-shirt som hon bar under ett av övergreppen och att det innehåller DNA från Kelly. Flera av offren hävdar att Kelly brukade spotta, slå dem i ansiktet, ta stryptag och få utlösning på dem.
Domare John Fitzgerald Lyke Jr satte borgen till 250 000 dollar för vart och ett av offren, totalt en miljon dollar, motsvarande drygt tio miljoner kronor. För att släppas mot borgen krävs att Kelly betalar minst en tiondel av totalbeloppet, det vill säga omkring en miljon kronor. Men under lördagskvällen, amerikansk tid, meddelade Kellys advokat – Steve Greenberg – att Kelly inte kunnat få ihop borgensumman som krävs och därmed tvingas till fortsatt förvar hos Chicagopolisen. Artisten ska dock ha fått en egen cell.
I rätten argumenterade Greenberg för en lägre borgenssumma med anledning av att Kellys skivbolag just avbrutit samarbetet med honom och att "hans finanser är en enda röra", skriver CBS Chicago.
Gå till toppen