Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Linus Nileskog: "Jag tappade det helt"

Hela OV fick glädjefnatt och tog ett gigantiskt steg mot seriesegern i Varberg.
– Om man fått skriva ett manus till matchen skulle det ha slutat exakt så här, säger Linus Nileskog.

Linus Nileskog lyfter upp matchhjälten Oskar Joelsson efter OV Helsingborgs seger borta mot Varberg.Bild: KRISTER ANDERSSON
Toppmatchen mellan Varberg och OV Helsingborg var länge en lång kamp mellan två samlade och stryktåliga försvar. OV:s trotjänare Linus Nileskog krigade på linjen, gjorde två mål och kunde konstatera att hans lag lyckades vända och vinna.
– Jäkligt gött. Vi kanske inte förtjänade att vinna egentligen, de var bättre i 59 minuter. Fast det kan man skita i, vi har gjort så här många gånger och jag är inte förvånad, säger Linus Nileskog.
Efter Oskar Joelssons avgörande 27–26-mål med en sekund kvar vrålade Linus Nileskog rakt ut och såg ut att vilja slita sönder sin tröja.
– Oavgjort hade väl egentligen inte spelat någon roll eftersom de var en poäng före. Samtidigt ska vi inte sväva i väg, det är fyra matcher kvar, men självklart var den här vinsten fruktansvärt viktig. När jag såg bollen segla in vid det sista målet tappade jag det helt.
Det var 2 089 åskådare på plats i Arena Varberg och ljudkulissen var hög.
– Det är matcher som den här man längtar efter, man tänder till lite extra. Hela hösten springer man runt och lunkar, det är nu när de drar ihop sig som det är roligt. Det är därför man tränar varje dag, vi vill upp till handbollsligan igen och få spela i de större arenorna med mycket folk.
OV hade under långa stunder svårt att komma igenom Varbergs extremoffensiva försvarsspel. Inte förrän långt in i andra halvlek lossnade det.
– Vi låg under med fyra mål med åtta minuter kvar. I den sista timeouten sa vi att vi varit i liknande situationer många gånger och att vi inte skulle ge upp. Vi har många som varit här länge, är polare allihop och ger allt för varandra, säger Linus Nileskog.
Gå till toppen