Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

R Kelly på fri fot

Den sexbrottsanklagade r'n'b-stjärnan R Kelly har betalat borgen och nu släppts fri.

R Kelly och hans advokat Steve Greenberg efter frigivningen i Chicago.Bild: Ashlee Rezin/AP/TT
R Kelly har suttit frihetsberövad sedan i lördags då han inte kunnat betala den delsumma om 100 000 dollar som krävs för att han ska släppas mot borgen. 52-åringens familj kunde först på måndagen skramla ihop pengarna och stjärnan lämnade sedan häktet utan att ge några kommentarer till väntande journalister utanför byggnaden.
Vid en domstolsförhandling i Chicago tidigare på måndagen sade sig Robert Kelly vara oskyldig till de tio fall av grova sexuella övergrepp mot flickor och kvinnor han står åtalad för.
Artisten stod framför domaren i rättssalen i Chicago, iförd orangea fängelsekläder, när hans advokat läste upp ett uttalande där Kelly bedyrade sin oskuld.
När artisten släpptes mot borgen sade hans advokat Steve Greenberg att stjärnan är oskyldig.
– Mr Kelly har inte gjort något som helst fel, sade han till journalisterna.
Stjärnadvokaten Michael Avenatti, som företräder två av målsägande kvinnorna, sade å sin sida att mer bevis kommit fram under helgen.
– Kellys välde av övergrepp och misshandel är på väg mot ett abrupt och permanent slut, sade Avenatti.
R Kelly överlämnade sig till polisen i Chicago på lördagen svensk tid, sedan en åklagare i delstaten Illinois lagt fram åtal om grova sexuella övergrepp.
Enligt åtalet utsatte R Kelly fyra personer för sexuella övergrepp under åren 1998–2010. Ett av offren ska ha varit en vuxen kvinna, de andra tre ska ha varit flickor i åldrar ner till 13 år. Åklagaren menar att det finns dna-bevisning som binder den 52-årige r'n'b-stjärnan till minst ett av brotten.
Om Kelly befinns skyldig kan han få ett mycket långt fängelsestraff – var och en av de tio åtalspunkterna kan ge upp till sju års fängelse.
Han har tidigare sagt sig vara "djupt chockad" över anklagelserna som har riktats mot honom.
Gå till toppen