Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hembygdsförening bjuder in till Hvar 14:e dag

Bernhard Agardh berättar om affären i Brunnby den 1/4 klockan 15.Bild: Rickard Dighammar
Föreläsningsserien Hvar 14:e dag fortsätter i Kullabygden. Nu är den inne på sitt 13:e år. Denna termin blir det föreläsningar både på plats och på Café Amanda i Höganäs bibliotek.
För ett år sedan gjordes en nysatsning med föreläsningar runt om i Kullabygden för att besökarna skulle lära känna sin hembygd.
- Det har varit lyckat, men denna termin har vi två av föreläsningarna på biblioteket, det är inte alltid så lätt att hitta passande lokaler, säger Birgitta Tilly som arbetat med historieföreläsningarna sedan 2006, då som biblioteksanställd men nu som engagerad i Kullens hembygdsförening.
Förra terminen hölls föreläsningarna i Pensionat Strandgården i Mölle, Fjälastorps skola och på Cirkusmuseet i Ingelsträde.
Nu går färden till Agardhs lanthandelsmuseum i Brunnby, där Bernhard Agardh berättar om affären. Med finns också Gunnar Gunnarson som berättar om hur han startade radioaffären i Brunnby i samma fastighet. Föreläsningen ges den 1/4 klockan 15.
Föreläsningsserien startar dock med Lars Dahlbom som berättar om flygfältet i Höganäs och dess historia, under rubriken "När Gummeson flög i luften". Initiativtagaren till flygfältet var direktör Per Egon Gummeson. 18/3 ges föreläsningen då också Bengt Nilsson kommer för att tala om Kulla fälad. Platsen är Café Amanda klockan 19.
Den 15/4 avslutas Hvar 14:e dag på Café Amanda med Nostalgigruppen i Arild. De gav i höstas ut en bok om sin hemby med titeln "Bland sjöfolk, fiskare och badgäster. Liv och öden i Arild under 1900-talet". Berättar om boken och dess tillkomst gör bland andra Margareta Noltorp, Jan Eriksson och Gunilla Bådholm.
Gå till toppen