Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kurs i matlagning ska ge mersmak för svenskheten

Kanelbullar, julbord och stekt strömmingsflundra med potatismos. Det är godsaker som stått på schemat när invandrade kvinnor i Helsingborg lärt sig laga svensk husmanskost av kärnfysikern och riskkapitalisten Magnus Eriksson.

Magnus Eriksson visar och berättar hur ägghalvorna ska toppas med olika ingredienser. Nessrine Elhorira, Sara Isa, Tahani Jamal och Amal Kango hjälps åt med både mat och svenska ord.Bild: Britt-Mari Olsson
– Se här, hur man ser skillnad mellan vete och råg.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen