Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Orbital-grundaren: "Jag bodde i princip på skolan"

Industridesignutbildningen i Lund har haft en avgörande betydelse för tillkomsten av flera uppmärksammade innovationsbolag. Det berättar grundarna av Hövding och Orbital Systems, Anna Haupt och Mehrdad Mahdjoubi. I helgen stod det klart att Ikea Foundation vill göra utbildningen världsledande genom en donation på 350 miljoner kronor.

För Anna Haupt och Mehrdad Mahdjoubi, grundare av de uppmärksammade innovationsbolagen Hövding och Orbital Systems, har industridesignutbildningen vid Ingvar Kamprad Designcentrum spelat en avgörande roll i deras karriärer.Bild: Sven-Erik Svensson och Jenny Leyman
Ikea Foundation lade grunden för både Ingvar Kamprad Designcentrum (IKDC) och utbildningen i industridesign på Lunds tekniska högskola (LTH) för drygt 20 år sedan genom en första donation.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen