Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fler niovåningshus kan bli verklighet i Åstorp

I november 2017 stod Åstorps första höghus på nio våningar klara för inflyttning. Nu har kommunfullmäktige sagt ja till en ny detaljplan för granntomten som tillåter bebyggelse i upp till nio våningar.

Åstorp är en kommun med begränsad yta och för att få till fler bostäder är förtätning en viktig bit. Under 2017 byggdes det två nya höghus på ena sidan av Storgatan, precis vid Västra vägen. Nu har en ny detaljplan för tomten på andra sidan Storgatan tagits fram.
Läs också Nu är byggandet av Åstorps "höghus" inlett
Planen, som klubbades igenom på kommunfullmäktige i måndags 25 februari, tillåter hus om maximalt 30 meter och upp till nio våningar.
På fastigheten, som har beteckningen Hästhoven 6 och 7, ligger idag en bilverkstad som måste rivas för att en entreprenör ska få bygglov på tomten.
För fastigheten som nu detaljplanerats finns redan ett markanvisningsavtal med företaget Malmöhus Invest. Nu när detaljplanen godkänts måste företaget ta ställning till om de fortfarande vill köpa och bygga på marken.
Gå till toppen