Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Riksombudet föreslår Gais-seger

Gais vill inte spela klart matchen. Men det kan sluta med seger ändå i cupderbyt mot IFK Göteborg. Fotbollsförbundets riksombud anser att det är Gais som ska få segern i den avbrutna matchen.

På fredagen kommer beskedet om den avbrutna cupmatchen mellan IFK Göteborg och Gais. Arkivbild.Bild: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix / TT
Det var IFK Göteborgs anhängare som avfyrade de omkring 600 fyrverkeripjäserna ut mot planen. Men det är Gais som inte velat återuppta cupmatchen och på onsdagen meddelade att klubben lämnar walkover.
En knivig situation för Svenska fotbollförbundet, minst sagt.
Förbundets riksombud Henrik Engvall anser dock att det är Gais som bör tilldömas segern.
– Rent fotbollsjuridiskt är det Gais som ska tillerkännas segern med 3–0. Det är vad jag skrivit till disciplinnämnden, säger han till Göteborgs-Posten.
Disciplinnämnden, som fått ärendet på sitt bord har redan fattat sitt beslut. Det offentliggörs dock först omkring klockan 9 på fredagen.
Det var stökigt även utanför arenan i samband med derbyt och tre män sitter anhållna misstänkta för en grov misshandel i närheten.
– Det finns en tydlig fotbollsanknytning till det här, säger åklagaren Magnus Natt och Dag till GP.
Gå till toppen