Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Golfpremiär på nyklippt bana

En tidig öppning av sommargreenen blir en fördel i den hårda konkurrensen om spelare. Lilla Ljungbyheds golfklubb har egentligen aldrig stängt, men nu är den öppnad i sitt sommarskick rekordtidigt.

Henrik Larsson från Lagans golfklubb i Ljungby sökte sig söderut för att kunna spela.Bild: Niklas Gustavsson
Ordförande Karl-Olof ”Otta” Lööw myser i solen när han ser spelare från hela regionen på väg ut på klubbens 18-hålsbana, belägen inne i Ljungbyhed park. Solen strålar över Söderåsens siluett och värmer lite, trots en lite kallare vind.
”Det enda som hindrar oss att spela under vintern är frost och snö”, säger Karl-Olof Lööw.Bild: Niklas Gustavsson
Noga räknat har banan varit öppen till och från hela vintern, men i förra veckan var greenerna klippta, trumlade och klara inför för sommarsäsongen. Det är en ovanligt tidig säsongspremiär.
– Jag hade precis varit i Dalarna och åkt skidor och där var det en halvmeter snö. Så kom jag hem till detta. Men det var nog första gången vår greenkeeper klippte banorna i februari, säger han.
Björn Rosengren från Ängelholm provar sin slagkraft efter vintern. ”Det är första gången i år, vi får se om jag träffar bollen över huvud taget” säger han.Bild: Niklas Gustavsson
Helgen som gick var ett hundratal spelare i gång på den lilla, ideellt drivna klubbens bana, vilket är ovanligt mycket. En förklaring kan vara tydlig information på hemsidan, tror Karl-Olof Lööw.
– De såg att vi var den enda banan i Skåne som hade öppet. Många klubbar är lite försiktiga med information, men ska man åka från Hässleholm eller Ljungby vill man ju veta säkert att banan är öppen.
Jan och Margareta Örhag från Ängelholm såg fram emot en heldag i Ljungbyhed.Bild: Niklas Gustavsson
Trots kort vintersäsong har klubbens medlemmar hunnit färdigt med arbetet att röja banan från sly.
Henrik Larsson från Ljungby vevar med armarna för att värma upp inför dagens runda.
– Jag kom hit bara för att de har greenen öppen, säger han innan han slår ut och ger sig iväg.
Lars Fasth testade dagsformen i Ljungbyhed efter vintern.Bild: Niklas Gustavsson
Margareta och Jan Örnhag från Ängelholm körde till Ljungbyhed där de har årsgreenkort, eftersom deras egen bana inte öppnat för säsongen än. De var här i januari också och spelade på vinterbanan.
– Så fort det är väder är jag ute. Nu är planen att gå 18 hål, med lite fika emellan, säger Margareta.
Gå till toppen