Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

De vill att handeln ska stanna i Landskrona

Handeln behövs för en levande stadskärna.
Det var budskapet när Landskrona stad bjöd in till frukostseminarium på Landskrona teater med inledande paneldiskussion.
Stadsdirektör Christian Alexandersson, stadsmiljöchef Tora Broberg, skohandlare Anneli Silverberg och Brinova fastigheters regionchef Andreas Lund deltog i den inledande paneldiskussionen på teaterscenen.Bild: Erik Melkersson
Anneli Silverberg representerade stadens handlare. Hon driver själv skobutikerna Håkansson och Scorett och har satsat på att utveckla verksamheter i Landskrona.
– Jag kände att det finns köpkraft här i staden, berättade hon.
Diskussionens moderator, näringslivschef Anna Classon, frågade bland annat vilka butiker som finns på kundernas önskelista.
– Sportbutiken är väldigt saknad i staden. Det frågar många efter. De vill även se en liten Ica närbutik på gågatan, svarade Anneli Silverberg.
Den gamla sportbutiken på 687 kvadratmeter står fortfarande outhyrd på Landskronas stora gågata.Bild: Erik Melkersson
Sportbutiken på Järnvägsgatan har stått outhyrd sedan Team Sportia-konkursen 2017. Där är ingen verksamhet på väg in.
Läs också Team Sportia-bolag i konkurs
Läs också Team Sportia i Landskrona lägger ner
– Jag har pratat med många olika intressenter men ingen har nått kontraktskrivningsfasen. Det är naturligtvis tråkigt för oss som fastighetsägare och även för staden, säger Peter Billquist, vd för Paulssons fastigheter som äger huset.
Brinova fastigheters regionchef Andreas Lund representerade stadens fastighetsägare i paneldebatten. Han berättade att de träffas regelbundet och utbyter tips om intressenter och lediga lokaler.
– Vi får mycket förfrågningar men vill ha något som tillför något till stadens utbud, berättade han om hur man resonerar kring tilltänkta hyresgäster.
– De verksamheter som finns ska drivas på ett bra och seriöst sätt så vi får behålla köpkraften här i stället för att man åker till Lund, Löddeköpinge eller någon annanstans.
Andreas Lund pekade också på närheten till Väla och Center Syd apropå förhoppningar om att de stora butikskedjorna.
Från stadens sida medverkade stadsmiljöchef Tora Broberg och stadsdirektör Christian Alexandersson.
– Vi vill underlätta för handel, och de som vill investera i Landskrona. Vårt uppdrag från politiken är att vi ska ha en innerstadshandel, förklarade Christian Alexandersson.
100 personer kom till frukostseminariet som även bjöd på ett föredrag av trendspanaren Karl Grafström.
Gå till toppen