Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Har provtränat med Stoke – nu är han klar för ÄFF

Han lämnade Halmstads U19-lag och har provtränat med Stoke och Varberg. Nu är forwarden Philip Comnell överens med ÄFF.
– Jag ska försöka hjälpa dem till division 1, säger han.

ÄFF:s senaste nyförvärv Philip Comnell på plats hos Stoke.Bild: Privat
Ängelholms FF, som i höstas åkte ur division 1, har säkrat en ny offensiv förstärkning. Philip Comnell, senast i Halmstads BK:s U19-lag, ansluter på ett tvåårskontrakt. Forwarden är född 2000 och har visat upp sig i en av försäsongsmatcherna och därtill tränat med laget.
– Jag var ute efter seniorfotboll. Ska jag ta nästa kliv i karriären måste jag vara van vid att spela tuff och hård fotboll. Jag har spelat U19-fotboll i två-tre år, det här kan utveckla mig mest nu, säger han.
I förra veckan kom Philip Comnell hem från England. Där provtränade han med Stoke, vars A-lag är hemmahörande i The Championship.
– Jag var där i tio dagar och tränade med deras U23-lag. Det var en riktig upplevelse. Min agent Liridon [Kelmendi] fixade ett cv där han lade in highlights på mig, Stoke såg det och kontaktade honom. Det är tack vare min agent som det var möjligt, säger han.
– Klart att jag ville ha ett kontrakt, men jag visste att det skulle bli en svår utmaning. Nu fokuserar jag bara på Ängelholm, jag ska försöka hjälpa dem till division 1.
Enligt Philip Comnell ville Halmstads BK behålla honom i U19-truppen. Han har även provtränat med superettanlaget Varberg.
– Jag har inte spelat seniorfotboll tidigare, Varberg sa att de vill se mig i seniorfotboll och så får vi se vad som händer i framtiden. Men det tänker jag inte på nu, presterar jag bra i ÄFF kommer andra dörrar öppnas, säger han.
Hur är du som spelare?
– Jag springer mycket och hotar i djupled, jag är ganska fysisk och har bra avslut med både höger och vänster fot.
Tidigare under vintern har ÄFF gjort klart med en rad offensiva spelare: Filip Pivkovski från Landskrona BoIS, Stephan Olsson från Vejby, Lowe Ohlander från Wormo, Assad Al Hamlawi från egna leden och Axel Olsson som är inlånad från Varberg. Därtill har backen Adam Sreis anslutit från Höganäs, målvakten Alex Wejdrup har hämtats från HIF:s U19-lag och allroundkunnige Mikael Berglund Bengtsson har lämnat Eskilsminne.
Även backen Filip Sjöberg och mittfältaren Josef Getachew har flyttats upp från U19-laget. Meriterade Roar Hansen är tillbaka som tränare.
Gå till toppen