Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Defensiven bäddade för OV

OV-muren med målvakten Michael Andersson i spetsen stängde igen. Det öppnade upp får två tunga OV-poäng och fortsatt serieledning.

ALLSVENSKAN
Helsingborg 29 (16)
Skånela 22 (7)
Urladdning senast i den dramatiska seriefinalen borta mot Varberg. Den här eftermiddagen väntade en lurig uppgift för serieledande OV Helsingborg. Tabellfyran Skånela är ett av två lag som besegrat OV denna säsong.
Hur hemmalaget påverkades?
Visserligen tog gästerna ledningen i matchen, men sedan steppade OV-försvaret upp, och målvakten Michael Andersson tog det han skulle plus lite till. Det var inte så att Skånela saknade offensiva vapen och tempo i anfallen, men butiken var allt som oftast stängd.
– Vi är pålästa och får en bra träff. Det är inte första gången det händer heller. Det finns en anledning till att vi släppt in minst mål i hela serien, påpekade Michael Andersson, som noterades för elva parader i första halvlek.
Med det försvarsspelet i ryggen kunde OV leva med att offensiven var långt ifrån briljant. Bland utespelarna var duon Linus Nileskog och Oskar Joelsson mest påkopplade.
Tio minuter in i matchen var det fortfarande resultatmässigt jämnt, 3–2. När halvtidssignalen ljöd hade OV seglat ifrån till 16–7.
– Det är avgjort före paus. Andra halvlek blir vad den blir, konstaterade Michael Andersson.
Eftersom även Varberg vann är läget i toppstriden oförändrad med tre omgångar kvar att spela. OV Helsingborg ligger en poäng före.
Michael Andersson är övertygad om att hans lag behöver ta full pott för att lägga beslag på den åtråvärda direktbiljetten till Handbollsligan.
– Alla vet vad som gäller om vi går på pumpen. Ingen av oss vill spela kval.
OV-målvakten pekar på att det finns en mental styrka i truppen som kan bli en fördel under upploppet.
– Jag var inte med förra gången när vi gick upp, men många andra här är vana vid den här situationen. Spelar vi som i första i dag går det vägen.
OV-tränaren Ulf Sivertsson var nöjd med att hans spelare ordnade en bekväm resa fram till två tunga poäng.
– Försvarsinsatsen i första halvlek är fantastisk. Det är där vi lägger hela grunden. Och när de drar på sig utvisningar straffar vi dem hårt. Plus att vi utnyttjar några kontringar.
Nu dröjer det en vecka innan OV är i elden igen. Avslutningen blir intensiv med tre matcher på åtta dagar. Jumbon Västerås/Irsta borta, Aranäs hemma och Lindesberg borta står på programmet.
Om allt går vägen har Helsingborg ett lag i Handbollsligan inom loppet av två veckor.
Gå till toppen