Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tony Westman: ”Ännu tråkigare att det är så”

Ständigt detta Sollentuna.
– En poäng av nio möjliga mot dem, det vill sig inte. Vi var inte aggressiva och tog inte chanserna när de kom, säger ÖVK-coachen Tony Westman.

ÖVK förlorade mot Sollentuna igen och riskerar nu att behöva börja med en åttondelsfinal i slutspelet. En av få ÖVK-spelare som kom undan med gott betyg var Jakob Tegenrot.Bild: AVDO BILKANOVIC
Playoff
ÖVK 1
Sollentuna 3
(25–22, 25–27, 23–25, 19–25)
ÖVK hade chansen att nå andraplatsen i playoff-serien. Inför matchen pekade tränaren Tony Westman på det faktum att Sollentuna var det lag ÖVK tagit minst poäng mot under säsongen, men att förutsättningarna att vinna nu var rätt bra.
Då kom det en ny förlust.
– Deras anfallsspel är ju så slafsigt. De anfaller ju inte vanligt utan det är mycket pet och bara gå in i händerna på blocket. Det spelet klarar vi inte av helt enkelt. Vi blockade för dåligt. Vi var överallt med händerna. Det är lite irriterande att de får hem det spelet, säger Westman.
Det första setet gick till ÖVK och då trodde han att spelet skulle lyfta, och framför allt att det egna spelet skulle lossna.
– Det kom ju aldrig. Grejen är att de gjorde det bra. De servade bättre, de mottog bättre och de blockade bättre än oss.
Och de, Sollentuna, vann följaktligen set två, tre och fyra. Mitt i ÖVK-mörkret fanns ett ljus.
– Jag måste säga att Jakob Tegenrot var riktigt bra i dag, det var en av hans bättre matcher. Men sådant försvinner när man förlorar med 3–1 i en sådan här match.
Det var den sista matchen i playoff-serien för ÖVK och vill det sig illa slutar man femma och sist. Det vill inget av inblandade lag göra för det betyder att man måste in i en åttondelsfinal i stället för att gå direkt till kvarten. På lördag möts Sollentuna-Hylte/Halmstad och Linköping-Falkenberg.
– Och det är ännu tråkigare att det är så för vi kunde kontrollera vårt eget öde. Nu kan vi inte det längre, konstaterar Tony Westman.
Det är bara för er att hoppas att det var sista matchen mot Sollentuna den här säsongen...
– Jag vet inte hur jag ska kommentera den. Nu ska jag inte säga det för då får vi dem givetvis i en semifinal eller något sådant sen, men det är det laget vi tagit minst poäng mot så det är ett lag vi vill spela mot så vi kan ta och ändra den historiken.
Gå till toppen