Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ingen dispens – Öster mot AIK på lördag

Det verkar bli spel på Myresjöhus Arenas hybridgräs, när Öster tar emot AIK. Arkivbild.Bild: Mikael Fritzon/TT
Fotbollslaget Östers kvartsfinalmatch i svenska cupen mot AIK skulle flyttas från lördag på Myresjöhus Arena till måndag i lilla Tipshallen, efter att superettanklubben ansökt om dispens. Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté har nu meddelat sitt beslut: dispens nekas.
Matchen ska spelas lördag 9 mars, klockan 16.00, på Myresjöhus Arena eller om Öster "så finner lämpligt" på föreningens reservarena i superettan. Det meddelar tävlingskommittén via förbundets hemsida.
Anledningen till dispensansökan var att Öster ville skydda gräset på Myresjöhus Arena, så kallat hybridgräs, samtidigt som en rugbyturnering pågick i Tipshallen under helgen. AIK-supportrar skrev ett öppet brev och kritiserade den tänkta matchflytten, då klubbens herrlag i ishockey samma måndag ska spela mot Oskarshamn i den allsvenska finalen.
Gå till toppen