Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Försäljningssuccé för Sveriges dödbok 7

Nu släpps en uppgraderad version - en guldgruva för släktforskarna.

Sveriges dödbok 7 innehåller 13 miljoner poster om avlidna i Sverige för åren 1860–2016.Bild: Roland Classon
Det har blivit försäljningssuccé för Sveriges dödbok 7, som Sveriges Släktforskarförbund gav ut lagom till jul förra året. Den har hittills sålts i 6 300 exemplar.
– Det är mer än vad vi räknat med. Och det är ju bara för lite mer än tre månaders försäljning, säger Mikael Hoffsten, ekonomi- och bokhandelsansvarig på Sveriges Släktforskarförbund.
Dessutom sålde förhandsversionen (som släpptes i december 2017) 6 700 exemplar.
– Det betyder alltså att vi har sålt omkring 13 000 exemplar. Det är mycket bra. Och det är de här skivorna som ger mest pengar till förbundets verksamhet.
Dödbok nummer 7, som finns både på usb och dvd, innehåller 13 miljoner poster om avlidna i Sverige för åren 1860–2016, en ren guldgruva för alla som släktforskar.
Och i nästa vecka släpps en uppgraderad version.
– Då tillkommer uppgifter om avlidna för 2017. På den uppgraderade skivan finns även rättelser, bland annat sådant som blivit felregistrerat. Den som redan har köpt skivan kommer att kunna ladda ner den senaste versionen från en länk på vår hemsida, säger Mikael Hoffsten.
Arbetet med Sveriges Dödbok 8 är redan igång.
– Den kommer att innehålla avlida i Sverige för åren 1830–2020. Målet är att vi ska ge ut den under 2021, säger Mikael Hoffsten.
Projektledare för ”Namn åt de döda” som leder fram till Sveriges dödbok är Anders Berg. Till sin hjälp har han många frivilliga registrerare, enskilda och föreningar.
Gå till toppen