Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

R Kelly frihetsberövad för obetalt underhåll

R Kelly har åter frihetsberövats av polisen i Chicago. Arkivbild.Bild: Ashlee Rezin/AP/TT
Den sexbrottsanklagade r'n'b-stjärnan R Kelly har frihetsberövats igen. Han fördes bort av polis i Chicago efter en domstolsförhandling där Kelly krävts på drygt 161 000 dollar (omkring 1,5 miljoner kronor) i uteblivet underhåll till sina barn. Pengar sångaren inte kunde betala.
Tidigare under dagen sändes en intervju med R Kelly i tv-kanalen CBS, där han förnekade de sexuella övergrepp han har anklagats för.
Det var förra månaden som en åklagare i delstaten Illinois väckte åtal mot artisten. Han anklagas för grova sexuella övergrepp mot fyra personer och enligt åtalet var tre av offren flickor i åldrar ner till 13 år.
Efter att ha överlämnat sig själv till polisen släpptes han förra veckan mot borgen, men nu är han alltså tillbaka i häktet hos Chicagopolisen. R Kelly måste betala hela underhållet på 161 000 dollar till sin exfru innan han kan släppas fri, enligt en talesperson för polisen.
Gå till toppen