Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ja till helt nytt kommunhus i Åstorp

Nu är politikerna i Åstorps kommunstyrelse eniga om att satsa på att bygga ett helt nytt kommunhus. Men det är inte prio ett.

Bygga om och bygga ut var länge planen för Åstorps kommunhus. Anledningen är den dåliga arbetsmiljön i den nuvarande byggnaden samt att organisationen är utspridd i flera hus.
Läs också Ett helt nytt kommunhus diskuteras i Åstorp
Efter några vändor genom politiska instanser var ärendet åter uppe i kommunstyrelsen under onsdagen. Där sa politikerna ja till att ändra inriktningsbeslutet till att bygga nytt. Helt avgjort är det först efter att kommunfullmäktige sagt sitt.
Nästa steg är att möjliga placeringar i kommunen ska inventeras. Redan nu finns tre förslag: torget vid Rosa kiosken, parkeringen bakom bostadsrättsföreningen Ångbåten och Björnekulla Ås. Sverigedemokraterna har dock redan sagt att de inte tycker att Björnekulla Ås är en bra placering.
Redan nu är flera andra byggprojekt på gång i kommunen, som Haganässkolan, nya idrottshallen på Bjärshög och idrottshallen på Tingdal. De projekten ska gå före, enligt kommunstyrelsens ordförande Ronny Sandberg (S).
– Det får inte tränga undan några andra projekt. Men någonstans måste vi kunna göra saker samtidigt också, det är ju mest troligt att det blir olika byggnadsentreprenörer, säger han.
Gå till toppen