Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De tror att ökade krav från kunderna kan snabba på jämlikheten i juristbranschen

Juristerna var bland de första med sitt metoo-uppror #medvilkenrätt, nyligen startade #upptillbevis med syftet att ta reda på vad som egentligen hänt och vad arbetsgivarna gjort sedan november 2017.
– Jag skrev på direkt för att visa att vi har nolltolerans mot sexuella trakasserier, men jag vet också seniora kvinnliga jurister som inte gjorde det för de var rädda för hur det skulle uppfattas på deras byrå, säger Elisabeth André, en av delägarna på advokatbyrån Moll Wendén i Malmö.

Männen på väggen minner om tiden när juridik var lika med män. Tiderna har förändrats, men jämställdhetsarbetet behöver en skjuts utifrån, menar Elisabeth André, Catharina Piper och Ebba Walberg Snygg, tre delägare i advokatbyrån Moll Wendén.Bild: Lotta Satz
Ett drygt år efter metoo-upproren i Sverige träffar HD/Sydsvenskan tre kvinnliga advokater i Malmö som också är delägare i byrån. Ingen av dem blev förvånad när vittnesmålen om trakasserierna i domstolar och på advokatbyråer blottlades.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen