Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Körkortslös höganäsare döms efter vårdslös bilfärd - körde rätt över Lerbergsrondellen och fortsatte på fälgen

En man i 65-årsåldern får dagsböter för vårdslöshet i trafik och flera fall av grov olovlig körning. Mannen nekar dock och döms utan att ha kommit till rättegången.

Så här såg mannens ena framdäck ut sedan han kört rätt över Lerbergsrondellen och till Höganäs trots punktering. Nu döms han för vårdslöshet i trafik.Bild: Polisen
Den 11 mars förra året var en man på väg norrut på väg 111. När han närmade sig rondellen i Lerberget blev han omkörd av en bil som höll hög fart. Den omkörde föraren var tvungen att bromsa när körfältet smalnade av.
Han blev sedan vittne till hur den andre bilföraren körde rätt över rondellen. I samband med det blev det punktering på vänster framdäck.
Det hindrade dock inte föraren från att fortsätta färden till sin bostad i Höganäs.
En man i 65-årsåldern ställdes nyligen inför rätta för den udda bilfärden. Åklagaren har åtalats honom för vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning. Hans körkort var nämligen återkallat.
Hur mannen ställde sig till anklagelserna i tingsrätten är oklart. Han kom aldrig till rättegången. I polisförhör framgår dock att mannen nekar. Enligt honom blev det som det blev för att föraren av den bil han körde om började gasa.
Tingsrätten anser att han är skyldig till både vårdslöshet och grov olovlig körning. Mannen har hävdat att han inte kände till att Transportstyrelsen återkallat körkortet. Men det anser tingsrätten motbevisat av det faktum att han överklagat det återkallade körkortet.
Han döms också för ytterligare två fall av grov olovlig körning.
Gå till toppen