Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

EVS-liberon tillbaka – lagom till SM-spelet

Klara Andersson gjorde lyckad comeback i EVS.Bild: AVDO BILKANOVIC
Elitserien, volleyboll
Gislaved–Engelholm 0-3
Hon har missat de tre senaste matcherna och två veckors träning, men när Engelholm tog en säker 3–0-seger (25–15, 25–19, 25–16) i Gislaved var liberon Klara Andersson tillbaka.
– Det märks att man varit borta, två veckor är trots allt ganska mycket, säger EVS-spelaren. Man tappar snabbt i tempot, men jag fick komma in, när vi hade full koll på matchen, och det kändes bra, bättre än väntat. Nu är det bara att köra på, så man kommer in i matchandet igen.
Klara Anderssons återkomst var en positiv grej men den här matchen – hon släppte till exempel kyligt ut setbollen, till 19–25 i andra – men hela EVS-gänget visade att SM-formen är på gång. Förra gången lagen möttes här uppe blev det en jämn femsetare, nu satte inhoppande centern Julia Axelsson Svärd punkt för en ganska enkel match.
– Det är skönt att känna att vi utvecklats så här mycket. Vi var klart bättre redan när vi möttes i GP och nu var det ännu större skillnad, tycker Klara Andersson. Vi satte bra press och Gislaved svarade inte så som vi trodde.
Även Matilda Ekholm, som haft problem med ett knä, fick spela ett set och därmed är hela truppen intakt inför första SM-matchen mot Hylte/Halmstad.
– Det ska bli skoj, det var väl ingen som väntade att vi skulle få dem redan nu, säger Klara Andersson, som fortfarande är lite hes efter sin influensa.
Gå till toppen