Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kommunstyrelsen vill se nya förskolan i Ljungbyhed vid badet

Två mindre slitna förskolor ska bli en stor, men placeringen har det funnits olika tankar kring. Nu har kommunstyrelsen sagt sitt.

Redan för ett år sedan ställde sig barn- och utbildningsnämnden bakom ett förslag om att bygga en stor förskola vid badet i Ljungbyhed. Men när ärendet nu nådde kommunstyrelsen hade både plan- och byggnadsförvaltningen och barn- och utbildningsförvaltningen ett annat förslag.
Det handlade om att bygga nya förskolan vid nuvarande Ljungbyhedsskolan för att då samla förskola, grundskola, fritidsgård och skolbibliotek inom samma område.
Läs också En stor förskola ska ersätta för flera små i Ljungbyhed
– Det är inte många intresserade av. Att blanda högstadiebarn och förskolebarn ser vi inte som något positivt. Vi upplever även att både föräldrar och personal vill att man bygger förskolan vid badet, säger Hans-Bertil Sinclair (M), ordförande i Klippans kommunstyrelse.
Politikerna i kommunstyrelsen höll istället med barn- och utbildningsnämnden och beslutade att ge kommundirektören i uppdrag att påbörja projektet med att bygga förskolan vid badet i Ljungbyhed. Helt enigt var det dock inte, KD och L ville att skolan skulle byggas inne i byn.
Området man nu tänker sig är inte planlagt så det blir det första steget i processen.
– Klart att det riskerar att ta längre tid men vi tror och hoppas att vi har rätt, även om det i värsta fall blir två år försenat, säger Hans-Bertil Sinclair.
Någon ungefärlig tid för när en ny förskola i Ljungbyhed kan vara klar vågar han inte säga. Men politikerna har poängterat att projektet har hög prioritet.
– Vi har också sagt att man ska ta till vara på alla förberedelser som man tagit fram för nya förskolan vid Badvägen i Klippan. Då sparar man en massa tid, bara att ta konceptet därifrån och lägga det i Ljungbyhed, säger Hans-Bertil Sinclair.
Gå till toppen