Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Både guld och silver på hemmaplan för Amanda Kristensson

SM på hemmaplan i blev en medaljfest för armbrytaren Amanda Kristensson. Den 15-åriga Helsingborgstjejen kammade hem två guld och ett silver.

Amanda Kristensson (th) här under ett träningspass tillsammans med Jessica Lindkvist tog tre medaljer under helgens SM i armbrytning.Bild: Sven-Erik Svensson
Sin unga ålder till trots har Amanda Kristensson flera SM meritlistan. Men den här gången var hon osäker på sin egen form inför årets mästerskap som avgjordes i Helsingborgs Arena under helgen. – Jag har varit lite skadad i vänstern så jag visste inte hur det skulle gå, säger Amanda Kristensson till SVT.
– Men jag tog guld i juniorklassen, både höger och vänster sida, så det var riktigt roligt.
Även i seniorklassen tog Amanda Kristensson medalj, där lyckades hon knipa ett silver.
Hon är redan klar för medverkan i sommarens EM i Grekland. Eventuellt kan det även bli deltagande i VM i Polen, ett mästerskap hon redan tidigare mätt sina krafter i.
– Då mötte jag vinnaren i klassen. Jag förlorade, men kände att det inte var helt omöjligt. Så man kan säga att jag nosade lite på bronset, säger hon.
Gå till toppen