Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

ÖVK-kaptenen nöjd med SM-programmet

Här är de NV-skånska topplagens motstånd när SM-slutspelet drar igång.

Lagkaptenen Peter Lundgren pustar ut när hans ÖVK slipper spel i åttondelsfinalerna.Bild: AVDO BILKANOVIC
Det blir dubbla kvartsfinaler mot Hylte/Halmstad för våra NV-skånska elitlag Engelholm och Örkelljunga. Det står klart efter söndagens avslutande matcher i volleybollens nya fortsättningsserier och för de regerande mästarna EVS inleds SM-slutspelet med en hemmamatch, kommande söndag.
– Det ska bli roligt. Jag kände tidigare i dag att jag gick in i slutspelsläge, säger sportchefen Fredrik Tågsjö och det gäller förstås alla spelare också.
Kvartsfinalerna avgörs i bäst av fem matcher och vinnarna går till semifinal. Det nya den här säsongen är att förlorarna får stanna kvar i slutspelet och när det gäller EVS–Hylte/Halmstad väntar i så fall vinnaren i Gislaved–Svedala i en ny kvartsfinal.
– Det är krångligt, inser EVS-tränaren Patrick Aparicio. Men vårt mål är ju att vinna vår kvartsfinal, då är det inga konstigheter och då slipper vi en extra omgång, innan semifinalerna. Vi är inställda på att möta fyran först, sedan trean och därefter tvåan. Så blir det om allt går som det ska.
EVS-arna har varit klara för kvartsfinalspel ett bra tag; deras lördagsmatch i Gislaved var helt betydelselös, men för Örkelljunga har det varit desto mer spännande. Efter de sista play off-matcherna står det klart att ÖVK slutar fyra i sin fortsättningsserie och därmed får laget möta Hylte/Halmstad, etta i play off, med en inledande bortamatch nästa helg..
– Det var framförallt väldigt skönt att vi slapp åttondelen, kommenterar lagkaptenen Peter Lundgren. Med tanke på vår tunna trupp behöver vi verkligen inga extra matcher.
Säsongens ÖVK-facit mot Hylte/Halmstad är visserligen inte särskilt imponerande. Men trots tre raka förluster är Peter Lundgren optimist.
– Hylte är det enda lag vi inte slagit, jag vet, men två av de tre matcherna har slutat 2–3. Två gånger har vi dessutom lett med 2–1 och den senaste var ju lite märklig, när det blev fel resultat i ett v seten och vi egentligen kunde ha begärt omspel.
Örkelljunga har annars visat att laget kan störa de flesta och Peter Lundgren ser ett öppnare slutspel än på väldigt länge.
– Det brukar man kanske alltid säga, men i år känns det verkligen som ett getingbo där vi är många lag som kan vinna.
SÅ HÄR INLEDS NYA SLUTSPELET
Engelholm möter Hylte/Halmstad i damernas ena SM-kvartsfinal, med start på hemmaplan den 17 mars. Andra matchen går i Halmstad, preliminärt den 20 mars, och den tredje i Kungsgårdshallen, den 24 mars. Krävs fler möten gäller 27 och 29 mars.
Vinnaren går till semifinal, förloraren får möta vinnaren Gislaved-Svedala i en ny kvartsfinal.
Övriga matcher: Örebro–Lindesberg, kvartsfinal, och Linköping-Sollentuna, åttondel.
ÖVK möter Hylte/Halmstad i herrarnas ena SM-kvartsfinal, med start på bortaplan nästa helg. Andra matchen går i Örkelljunga, 19, 20 eller 21 mars, och i den tredje har ÖVK bortaplan, 23-24 mars. Krävs fler möten gäller 26, i Forum, och 28 mars.
Vinnaren går till semifinal, förloraren får möta vinnaren Sollentuna–Vingåker i en ny kvartsfinal.
Övriga matcher: Linköping–Falkenberg, kvartsfinal, och Lund–Habo, åttondel.
Gå till toppen