Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bjuder in till "folkets fullmäktige" om Öresundskraft

De tre oppositionspartierna MP, S och V bjuder in samtliga partier och allmänheten till ett samtal i Rådhuset om den planerade försäljningen av Öresundskraft.

Ska Öresundskraft säljas? Det blir diskussion med möjlighet att ställa frågor onsdagen den 20 mars.Bild: Britt-Mari Olsson
När de styrande partierna, till följd av brist på ärenden att diskutera, ställer in kommunfullmäktige den 20 mars passar tre av oppositionspartierna på att bjuda in till debatt och frågestund om Öresundskraft.
– Vi är kritiska till att fullmäktige ställs in och tycker därför att det passar bra med ett "folkets fullmäktige" samma kväll. Tanken är att varje parti ska få tid till ett kort anförande och sedan ska mycket utrymme ges till frågor från allmänheten, säger Marcus Friberg (MP).
Mötet hålls i Rådhusets fullmäktigesal onsdagen den 20 mars klockan 18.
Kommunstyrelsens ordförande Peter Danielsson (M) har tidigare sagt att han gärna ser en debatt när hela utredningen om en eventuell försäljning av Öresundskraft är klar. Men Marcus Friberg ser ingen anledning att vänta.
– Nej, det finns redan mycket att diskutera, inte minst sådant som nu är känt men som inte fanns på bordet när beslutet togs om att inleda en försäljning. Vi har dessutom flera partier som hittills inte har sagt så mycket om en försäljning, säger Marcus Friberg.
Kommunalrådet Marcus Friberg (MP).Bild: Sven-Erik Svensson
Det är ännu oklart om samtliga partier ställer upp på diskussionen.
– Vi blir i varje fall minst tre partier som är på plats. Huvudsaken är att allmänheten ska kunna ställa frågor och jag hoppas att det blir fullsatt, säger Marcus Friberg.
Gå till toppen