Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hennes affärsidé: Nöjda medarbetare är guld värda

Nya metoder för att öka anställdas välmående är ett område som har lockat flera investerare på senare tid. I tysthet har till exempel affärsmannen Erik Urnes, tidigare vd för Lindéngruppen, investerat i ett skånskt uppstartsbolag med affärsidén att skapa mer nöjda medarbetare.

Erik Urnes (t v) har gjort sin första investering i ett svenskt utvecklingsbolag. Det är Annelie Johansson, tidigare vd för kosmetikaföretaget Yves Rocher i Norden, som fått honom att öppna plånboken och gå in i hennes företag Happy Economy. Till höger kommunikationsrådgivaren Olof Engvall.Bild: Jenny Lindén Urnes
Tidigare i år gick Klarna-grundaren Niklas Adalberths fond Norrsken in med pengar i Winningtemp, ett Göteborgsbolag som utvecklat en metod för att mäta hur företags medarbetare mår, med målet att minska antalet sjukskrivna.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen