Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nio miljoner ska göra om Rickmansgården i Ljungbyhed

Rickmansgården ska bli hem med korttidsplatser. Nu har kommunstyrelsen beviljat 9,3 miljoner för att bygga om lokalerna.

Socialnämnden vill flytta korttidsenheten som idag finns på Åbyhem i Klippan till Rickmansgården i Ljungbyhed. Det framkommer i nämndens lokalförsörjningsprogram som antogs i maj 2018.
Men för att det ska vara möjligt behöver Rickmansgården byggas om och för det har nämnden bett om extra pengar. Totalt handlar det om 9,3 miljoner kronor för själva ombyggnaden.
Läs också Rickmansgården blir LSS-boende
På kommunstyrelsens sammanträde i början av mars beviljade man socialnämnden pengarna och gav tekniska förvaltningen i uppdrag att genomföra ombyggnationen.
Anledningen till att flytta korttidsenheten till Rickmansgården är att lokalerna på Åbyhem inte är anpassade för att fungera som korttidshem. När Rickmansgården väl är ombyggd kommer Klippans kommun bara ha korttidsboende i Ljungbyhed.
Gå till toppen