Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Täta inbrott på Junexvallen i Skånes Fagerhult

Tre inbrott och ett inbrottsförsök har drabbat den lilla fotbollsföreningen i Skånes Fagerhult hittills i år. Nu vill de ha hjälp att hitta en lösning.

Två helger i rad har samma fönster brutits upp till föreningslokalen. Nu senast gjordes dessutom ett hål i garageväggen.Bild: HENRIK MONTGOMERY / TT
Skånes Fagerhults IF:s ordförande Rikard Olsson låter lite uppgiven efter de senaste månadernas återkommande inbrott på Junexvallen.
Senast i lördags upptäcktes ett inbrott där någon brutit upp fönstret till klubblokalen, samt gjort ett hål i garageväggen och öppnat dörren inifrån. Tjuvarna fick med sig handverktyg som kommer att kosta klubben runt 7 000 kronor att ersätta.
– Det är mycket tid man får lägga på att städa upp och reparera. Det finns ju inget direkt värt att stjäla. Det tar mest energi.
Förra helgen stals grillkorv och ett släp, som senare återfanns inne i Örkelljunga. Gången innan var det glass och läsk som försvann.
– En fönsterruta bröt de upp för andra gången. Vi får se om den går att laga igen, eller om den måste bytas.
Läs också Släp och korv stals från Skånes Fagerhults IF
Det har också varit problem med klotter och vandalisering på Junexvallen. Gräsklipparen har inte heller fått vara ifred, men hittades nerrullad till sjön och kunde återbördas oskadd.
Rikard Olsson och styrelsen hade hellre lagt krutet på underhåll och föreningens division sex-lag för herrar, ett P9-lag och två nystartade träningar för barn födda 2010-2015.
– Nu ska vi försöka involvera kommunen och se om vi gemensamt kan komma fram någon lösning. Men vi har egentligen inte några bra förslag, alla idéer är välkomna, säger han.
Gå till toppen