Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Världens ögon vänds mot hemlösheten i Helsingborg

Fler hundra experter på hemlöshet väntas till Helsingborg från Europa, USA, Kanada och Australien den 20 september. Helsingborg ligger långt fram med insatser, men har också rejäla problem, förklarar konferensens huvudtalare Marcus Knutagård.

”Helsingborg har jättestora utmaningar som hemlöshetsstad men också ett oerhört ambitiöst arbete för att förbättra och förändra”, säger lektor Marcus Knutagård på Campus Helsingborg som disputerat på hemlöshetsarbete.Bild: Yvonne Johansson
Att få ta emot en nyckel och sätta upp sitt namn på utsidan av en dörr. Att kunna stoppa in mat i kylen och se att den finns kvar nästa gång man öppnar kylskåpsdörren. Att kunna dela informationen ”här bor jag” med sina vänner på Facebook. Grundläggande för de flesta. Något helt fantastiskt för andra.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen