Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Min mening: Varför är Ulf Carlsson rasande?

SD-politiker kritiserar sin före detta partikamrat

Öppet brev till Ulf Carlsson, numera politisk vilde.
Ulf Carlsson är rasande på Sverigedemokraterna. Mest rasande är Ulf på ledamöterna (SD) i Omsorgsnämnden och på Stefan Olsson, kommunalråd (SD)
Varför är Ulf rasande?
Är det för att Ulf själv yrkade bifall till motionen; "Det nya heltidsmåttet", från socialdemokraterna? Precis som övriga ledamöter (SD) i Omsorgsnämnden gjorde. Dessutom efter en kort ajournering där vi konstaterade att vi, var och en, var helt överens om att yrka bifall till S-motionen. Trots att vi hade vissa invändningar om motionen, bl a Ulf som påpekade ”att detta kan bli dyrt”. Nu låter Ulf påskina att att han blev ”överkörd” och ”helt paff” när vi röstade ja till S-motionen.
Eller beror det på att Ulf redan innan nämndsmötet kommit överens med ordföranden i Omsorgsnämnden, Jan-Allan Beer, om att SD skulle yrka avslag till motionen, ”Det nya heltidsmåttet”? Något som undanhölls oss andra ledamöter och som vi fick reda på först efter nämndsmötet, som Ulf då lämnat, av en milt sagt förvånad Jan-Allan Beer. En överenskommelse som Ulf någon dag senare i telefon till Kerstin Stein Sandell nekade till hade inträffat.
Eller beror det på att vi övriga ledamöter hade kallats till ett möte, av Stefan Olsson, för att gå igenom vad som sagts och inte sagts, före och efter nämndsmötet. Ett möte som Ulf vägrade att komma till. På det mötet utsågs en ny gruppledare ( Curt Jansson) eftersom Ulf sedan länge önskat avgå som gruppledare i Omsorgsnämnden.
På tal om att vara rasande, Ulf.
Är det några som har rätt att känna sig rasande så är det framför allt de väljare som röstade på dig i valet 2018 och som du nu sviker genom att bli politisk vilde/partilös samtidigt som du uppehåller en SD-plats i kommunfullmäktige genom att vägra att avgå.
Sverigedemokraterna i Omsorgsnämnden
Kerstin Stein Sandell, Curt Jansson (f.d. ledamot i omsorgsnämnden), Kristina Drwiega Magnusson
Fotnot: Ulf Carlsson har getts möjlighet att svara på insändaren.
Läs också SD-politiker hoppar av – blir moderat
Gå till toppen