Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rögles chanser att nå sjätteplatsen borta

Matt Carey drog på sig ett matchstraff, och flera andra Röglespelare drog också på sig dumma utvisningar i den andra perioden. Där spelade Rögle bort sina chanser att nå sjätteplatsen.

I derbyts andra period drog Rögle på sig mängder av utvisningar, Malmö ökade på till 2–0 och det var ett underläge Rögle inte lyckades hämta sig från. Matchen slutade 3–0 till Malmö.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Extra mycket stod på spel i det kokheta derbyt mellan ärkerivalerna i den näst sista omgången. Nämligen att kunna nå den eftertraktade sjätteplatsen.
Rögle fick en mardrömsstart. Backen Éric Gélinas slarvade i egen zon och det blev upprinnelsen till ett långt Malmöanfall. Det slutade med att Mattias Sjögren slog en indianare rakt in i mitten till Konstantin Komarek – som försökte med en mellanbenen-fint. Den misslyckades, men den blev till en perfekt passning för lagkamraten Max Görtz. Han pangade in ledningsmålet för Malmö redan efter 1.22.
Sedan var det massor av Rögle i den första perioden. I ett powerplay, som ju varit sylvasst de senaste matcherna, tvingade man Malmös målvakt Oscar Alsenfelt att jobba. Inga mål där, men väl en puck i mål lite senare. Trevor Mingoia styrde in en hög lyra från Daniel Bertov. Efter videobedömning dömdes målet bort på grund av hög klubba,
I ett två mot ett läge spelade Taylor Matson över till Lucas Elvenes, som fick tid på sig att trycka in pucken i mål, men missade och sköt utanför.
Backen Kodie Curran var iskall och fintade bort sin motståndare. Med ett snabbt skott träffade pucken ribban.
I den andra perioden drog Rögle på sig massor av utvisningar. Den första klarade man utan problem. Den andra blev värre. Justin Pogge svarade för en magnifik räddning efter sidledsförflyttning på Komareks direktskott. Men på Marcus Björks handledsskott såg Pogge ut att vara skymd och pucken upp i hans plockhandskryss. Under den tredje och den fjärde blev Rögles box väldigt liten och ett tredje mål hängde i luften. Komarek fick öppet mål, men fick inte till skottet.
Matt Carey hoppade upp och sänkte Malmöbacken Carl-Johan Lerby med en ful tackling mot huvudet. Stämningen i Malmö Arena blev mycket hätsk och Lerby låg kvar ett bra tag på isen. Bland de heta känslorna uppstod en fight mellan Nils Höglander och Carl Persson, deras utvisningar kvittades. Carey fick logiskt matchstraff och Malmö fem minuter i powerplay. Malmö drog på sig en utvisning, liksom Rögle. Då i spel tre mot fyra ryckte Simon Ryfors sig loss och någorlunda fri försökte han dra Alsenfelt. Men han blev upphakad och borde ha fått straff.
Pogge fredade sitt mål när Emil Sylvegård var fri framför och när Fredrik Händemark kom helt fri från utvisningsbåset.
Matchen var inte körd för Rögle i den tredje perioden, men förutom ett bra Leon Bristedt-försök lyckades inte Rögle reducera inför 12600 åskådare. 13.04 in rundade Henrik Hetta Röglebacken Samuel Jonsson och satte det avgörande målet till 3–0.
Rögles chanser att nå sjätteplatsen och därmed gå direkt till kvartsfinal är borta. Det blir play in, och efter sista matchen mot Skellefteå är det klart vilken motståndare som väntar.
Gå till toppen