Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De tog hem priserna på Helsingborg City Awards

På onsdagskvällen utsågs bästa kafé, restaurang och butik i Helsingborg. Priserna delades ut vid en stor gala på The Tivoli.

Helsingborg City har den senaste tiden – i samarbete med tidningen Hallå – hållit en omröstning på nätet där helsingborgarna fått chansen att utse bästa kafé, restaurang och butik.
På onsdagskvällen utsågs vinnarna vid Helsingborg City Awards-galan på The Tivoli, inför nästan 250 gäster.
Priserna gick till Ebbas Fik, Kol & Cocktails samt Chocolatte.
Ebba Jarnhag är grundare och ägare till Ebbas Fik på Bruksgatan.Bild: Sonny Thoresen
Motiveringen för Ebbas Fik:
”Årets café är ett förtjusande ställe som omfamnar besökaren med sin charm. Personalen och atmosfären ger besökaren en unik upplevelse. Dessutom är servicen i världsklass och utbudet är en fröjd för både öga och gom. Årets vinnare har ett väl genomarbetat koncept som med nostalgi lockar både nya besökare och ständigt återvändande stammisar.”
– Jag bara skrek rätt ut. Det klart det är jätteroligt att bli uppmärksammad så här, säger Ebba Jarnhag.
Utmärkelsen ser hon som ett kvitto på att det hon brinner för på fiket också uppskattas av andra.
– Det klart man inte överlever i 22 år om det bara var jag själv som gillade konceptet så det här är skitroligt, säger hon.
Michael Fogelqvist, en av ägarna bakom Kol & Cocktails på Södra Storgatan, som prisades på Helsingborg City Awards.Bild: Lars Brundin
Motiveringen för Kol & Cocktails:
”Kol & Cocktails välkomnar besökaren till en atmosfär som är genomtänkt där den röda tråden genomsyrar inredning, mat, dryck och den världsklassiga servicen. Besökaren ges en helhetsupplevelse för alla sinnen och vi har redan ett par favoriter på menyn. Kol & Cocktails utmanar sig själva genom att testa nya koncept och bjuder besökarna på spännande upplevelser med mat och cocktails i fokus.”
Chocolattes grundare och ägare Martin Persson och Märta Lindohf tillsammans med butikschefen Ellinor Kadanik i den nya lokalen vid Rådhustorget dit butiken flyttar i nästa vecka.Bild: Britt-Mari Olsson
Motiveringen för Chocolatte:
”Årets butik bjuder in besökaren till en familjär och genuin atmosfär med personal som är kunnig, trevlig och tillmötesgående. Det är enkelt att se det stora i det lilla och butiken är inte bara älskad i det lokala utan har även lyckats nå ut med sina produkter på världsmarknaden. Årets butik är verkligen en liten pralin i Helsingborgs butiksutbud.”
Märta Lindohf är en av grundarna och ägare av Chocolatte och hon blev jätteglad för priset.
– Vi vann ju någonting liknande förra året så vi vågade väl inte riktigt hoppas i år igen men det var ju fantastiskt roligt verkligen, säger hon.
Hon tror att det finns flera faktorer som förklarar varför just de fick priset. Hon nämner personalen som gör chokladen men också den personal som finns i butiken.
– De är duktiga på att ta kunderna, de är så sprudlande och försöker göra varje kund nöjd och också överraska dem. Jag tror att folk gillar stämningen i vår butik, säger Märta Lindohf.
Louise Axelsson från Carl Hoff utsågs till Årets eldsjäl vid Helsingborg City Awards.Bild: Göran Stenberg
Förutom dessa priser delades även en rad andra utmärkelser ut under kvällen.
Till Årets servicestjärna utsågs Jonathan Pramborn på Gents och Årets fastighetsägare blev Jefast.
Priset som Årets eldsjäl gick till Louise Axelsson på Carl Hoff med motiveringen att hon ”är en person vars stora engagemang i Helsingborg City verkligen bidrar till att utveckla stadskärnan”.
Gå till toppen