Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Matt Carey stängs av i fem matcher: "Tufft för oss"

Rögles Matt Carey fick matchstraff i tisdagens stekheta derbyt efter en ful tackling mot Malmös Carl-Johan Lerby. Nu har domen kommit: Rögleforwarden stängs av i fem matcher.

Carl-Johan Lerby och Matt Carey.Bild: Bildbyrån
Det var i slutet av den andra perioden som Carey kom i hög fart och tacklade Lerby bakom Malmös mål. Tacklingen tog illa, Malmöbacken föll ner i isen och spelade inte mer i matchen efter smällen.
Efter den tuffa tacklingen blev det vilt slagsmål på isen med flera utvisningar som följd.
Carey fick matchstraff, men menade efter matchen att det inte var så farligt.
– Jag försökte bara att dela ut en ren tackling och i mina ögon var den det. Domaren valde en annan väg och jag har inte sett några repriser ännu. Så egentligen kan jag inte säga så mycket om den förrän jag gjort det, förklarade Matt Carey direkt efter Skånederbyt som Malmö Redhawks vann med 3–0.
Malmötränaren Peter Andersson var inte alls av samma uppfattning:
– Det är risk för huvudskada efter en i min bok riktigt ful tackling. Topp tre i år kanske, sa Peter Andersson.
Under onsdagen kom disciplinnämnden med sin dom i ärendet: Carey stängs av i fem matcher och bötfälls med 26 019 kronor.
– Det var ingen bra tackling och jag var medveten om att han troligtvis skulle bli avstängd, säger Rögles sportchef Chris Abbott.
– Det är en besvikelse och tufft för oss att åka på en sådan avstängning vid den här tiden på året. Matt är en viktig del av vår klubb, han spelar fysiskt och jag tror att han har blivit till stor hjälp i slutspelet. Vi får säkerställa att vi går vidare så att han kan komma tillbaka.
Chris Abbott fortsätter att analysera själva tacklingen:
– Den var farlig på många sätt. Det är svårt att genomföra den om du inte håller dig låg och inte träffar i huvudet alls.
I domen skriver nämnden bland annat: "Röglespelaren hade en uppåtgående rörelse, hoppade in i tacklingen och höll i klubban med två händer och försökte inte att spela på pucken. Lerby utgick från matchen och spelade inte mer efter smällen."
Nyckelfaktorerna som ligger till grund för avstängningen är enligt nämnden att tacklingen hoppas in och kraften riktas inte rakt fram, utan direkt mot huvudet. Dessutom nämns att den sker med stor kraft och att den är respektlös och medför stor skaderisk.
Rögle saknar även Jonas Ahnelöv, som är skadad. Chris Abbott meddelar att det nu är klart att backen missar även första play in-matchen på lördag.
– Han kommer att fortsätta sin rehabilitering för att förhoppningsvis bli tillgänglig längre fram. Det som är klart är att han inte spelar mer den här veckan för oss, säger Chris Abbott.

Lyssna på senaste avsnittet av Röglepodden:

Gå till toppen