Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Replik: Ökat tågresande innebär också utmaningar

Aldrig tidigare har så många valt att resa med tåg. Det är fantastiskt bra ur hållbarhetssynpunkt. Men det innebär också utmaningar, då resandeökningen har skjutit i höjden snabbare än någon tidigare beräkning kunnat visa. Det skriver SJ:s vd Crister Fritzson i en kommentar till affärsresenären Sölve Dahlgrens tidigare inlägg om tågproblem.

Crister Fritzson, vd för SJ.Bild: Jessica Gow/TT
Vi på SJ möter den här ökade efterfrågan på flera olika sätt. Dels bygger vi om alla våra X 2000-tåg och utökar antalet stolar i de tågen, utan att göra avkall på komforten. Dels är vi igång med att upphandla ytterligare ett stort antal helt nya tåg – både för regionala och längre resor. Vi ser också det stora behovet av upprustad men även helt ny infrastruktur, med nya höghastighetsbanor. En förbättrad infrastruktur är en viktig fråga som vi aktivt driver tillsammans med bland andra Skånetrafiken och andra kollektivtrafikansvariga myndigheter.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen