Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

ÄFF-talangen: "Det är nya tag nu"

För ett år sedan testades Edvin Nilsson på HIF:s träningsläger, men sen gick säsongen inte alls enligt planen för varken ÄFF eller mittfältstalangen.
– Vi är på gång igen, säger han.

Edvin Nilsson i träningsmatchen mot Landskrona BoIS.Bild: EMIL LANGVAD
Förra försäsongen var Edvin Nilsson en tilltänkt nyckelspelare i ÄFF:s division 1-lag och fick följa med på HIF:s träningsläger i Salou.
När tävlingssäsongen startade gjorde han mål i premiären mot Skövde – men sen lyfte det inte. Den 19-årige mittfältaren spelade bara fjorton matcher, varav elva från start, och ÄFF åkte ur.
– Det började bra under våren, men hösten var väldigt tung. En hjärnskakning spökade på slutet och innan dess var jag petad en del. Men det känns bra med hjärnskakningen och huvudvärken. Det är nya tag nu, säger han.
Han står i regnet på Landskrona idrottsplats efter 2–0-förlusten i träningsmatchen mot Landskrona BoIS. Edvin Nilsson spelade hela matchen på innermittfältet.
– Det var ganska tufft, det känns som att BoIS var lite bättre hela matchen. De fick till bra press på oss och vi fick inte riktigt igång något bra passningsspel. Det är en division upp och det bästa motståndet hittills i träningsmatcherna, säger han.
Roar Hansen är tillbaka i ÄFF efter flera år i allsvenskan och superettan.Bild: EMIL LANGVAD
ÄFF har en till stora delar ny trupp och Roar Hansen har vänt tillbaka som tränare.
– Det är spännande och kul med en rutinerad tränare i Roar [Hansen] som har bra koll. Det känns absolut bra, säger Edvin Nilsson och fortsätter:
– Division 2 är nog en väldigt tuff serie, jag tror att många lag kan slå varandra. Men klart att vi har höga ambitioner och hoppas att vi kan slåss där uppe. Det är känslan jag har, sen är det väl inget uttalat. Vi har en bra grupp och är på gång igen känns det som.
Var det givet att stanna?
– Ja, det var det väl. Jag har ett år till på kontraktet, då får man räkna med att spela här en säsong till.
Vad behöver du vässa till i ditt spel?
– Jag ska bli ännu svårare att ta bollen av och en riktigt säker spelare som man kan lita på. Jag vill våga ha ett bra passningsspel och jobba hårt för laget.
Gå till toppen