Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Han blir ny ordförande i Kullabygdens släktforskare

Gunnar Persson kan allt om Kullasläkten. Nu blir han även bas för hela föreningen.

Gunnar Persson tar över som ordförande i Kullabygdens släktforskare.Bild: ROLAND CLASSON
Gunnar Persson, som ansvarar för det stora projektet med Kullasläkten, blir ny ordförande i Kullabygdens släktforskare. Det beslutades vid årsmötet för några dagar sedan.
– Jag har varit med i föreningen i 29 år och har varit med om det mesta. Jag ser fram emot den nya uppgiften. Vi kommer att planera vår framtida verksamhet vid nästa möte. Jag tror nu att vi har fått ihop en bra styrelse, säger Gunnar Persson.
Han har varit med i styrelsen för Kullabygdens släktforskare tidigare (1994–2006).
– Och projektet med Kullasläkten har jag hållit på med sedan 2002.
Övriga sex medlemmar i styrelsen för Kullabygdens släktforskare är Krister Kullenberg (vice ordförande), Bernhard Agardh (kassör), Gunilla Jönsson (sekreterare), Anette Hansson, Mats Elgström och Eva Nilsson.
Gunnar Persson är den fjärde ordföranden i Kullabygdens släktforskare sedan starten 1987 efter Sven Horndahl (som var ordförande i 13 år), Birgitta Svantesson (17 år som ordförande) och Lennart Björk (ett år).
Föreningen har sin bas och lokal på Linnégatan 15 i Höganäs. Där finns ett stort arkiv och goda möjligheter att forska.
Om Kullasläkten: det är Gunnar Persson som ser till så att databasen för Kullasläkten fylls på och även är sökbar på hemsidan för Kullabygdens släktforskare. Hittills har Kullabygdens släktforskare gett ut sju böcker om ättlingarna till Nils Trulsson som för 300 år sedan var fyrvaktare på Kullaberg. Utgivningen för den åttonde boken planeras till år 2020.
Kullasläkten är en av Skånes mest utredda släkter. Nils Trulsson som föddes 1658, samtidigt som Skåne blev svenskt, var fyruppsyningsman vid Kullens fyr 1685-1722 och hade tretton barn i två äktenskap.
Kullabygdens släktforskare
Gå till toppen