Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Sebastian Stakset till Helsingborg

Den välkände Kartellen-profilen Sebastian Stakset, som för några år sedan bröt med sin kriminella bakgrund och numera åker runt och pratar om sitt nya drogfria och kristna liv, kommer till Helsingborg i helgen för två uppträdanden.
Han ska också föreläsa för 150 socialarbetare.

Sebastian Stakset, tidigare profil i hiphopgruppen Kartellen, gästar Helsingborg under två dagar.Bild: HENRIK MONTGOMERY / TT
Sebastian Stakset var under åren 2008–2016 medlem i hiphopgruppen Kartellen under artistnamnet Sebbe Staxx.
Men när han lämnade Kartellen 2016 bröt han också med sitt gamla liv med droger, våld och fängelsestraff och vände sig istället till Jesus.
Sedan dess åker han runt och föreläser om sitt nya liv och sin kristna tro.
Nu har Helsingborgs kristna råd – en sammanslutning av stadens olika kyrkor – bjudit in Sebastian Stakset till några offentliga arrangemang.
– Han kommer att prata, men även sjunga, säger Daniel Svensson, präst i EFS-kyrkan.
På fredag 15 mars och lördag 16 mars (klockan 20 båda dagarna) står Sebastian Stakset på scenen i Pingstkyrkans lokal på Gåsebäck. Det är fri entré.
– Vi står inför många utmaningar framöver i Helsingborg. Många riskerar att hamna i kriminella gäng och att få höra Sebastian Stakset berätta om det livet och var han är i dag tror jag kan betyda mycket. Han vet ju hur det är växa upp i en tuff miljö i Sverige i dag, säger Daniel Svensson.
– Vi hoppas att så många som möjligt ska ta del av det här och jag tror att det kan bli fullt båda kvällarna.
Sebastian Stakset kommer också att föreläsa för socialarbetare i Helsingborg under fredagen under rubriken ”Hur botar man hopplöshet?”.
– Det är 150 anmälda till två föreläsningar. Det känns fantastiskt kul att han kan göra även detta under sitt besök, säger Daniel Svensson.
– Kyrkorna i stan vill på det här sättet bidra till arbetet med ungdomar och visa att det finns hopp.
Gå till toppen