Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Alliansen deltar inte i debatt om Öresundskraft – flyttad till stadsbiblioteket

När man inte får vara i Rådhusets fullmäktigesal flyttar diskussionen om försäljningen av Öresundskraft istället till stadsbibliotekets hörsal. Men Alliansens fyra partier ställer inte upp.

Diskussionen om försäljningen av Öresundskraft hålls i hörsalen på stadsbibliotekets ovanvåning.Bild: Britt-Mari Olsson
Trots att oppositionspartierna fick nej till att vara i Rådhuset blir det ett möte om försäljningen av Öresundskraft onsdagen den 20 mars klockan 18.00. Socialdemokraterna har bokat stadsbibliotekets hörsal.
Tanken är att partierna ska få några minuter var för att presentera sin hållning och sedan ska allmänheten ges stort utrymme för frågor. Men svaren på dessa frågor kommer kanske bara att komma från partier som redan uttalat motstånd mot en försäljning. Samtliga fyra partier i Alliansen har tackat nej och SD har ännu inte svarat på inbjudan.
– Anledningen till att vi tackar nej är att vi tycker att det blir för mycket av spekulation och gissningar om framtiden innan vi har ett mer fullödigt beslutsunderlag. När fullmäktige har ett förslag att ta ställning till då kommer vi att ta debatten, säger Lars Thunberg (KD).
Det finns inte ett värde att diskutera om man överhuvudtaget ska sälja?
– Vi har ju inte som parti tagit ställning till att man ska sälja utan godkänt att man sätter igång en process för att få fram ett beslutsunderlag. Det tycker jag man ska skilja på. Det är inget beslut att sälja, det vet vi först när utredningen är klar.
Och du tycker inte att det finns någon anledning att diskutera det som redan har kommit fram?
– Jo, det kan man göra och det förs en diskussion på insändarsidor och i sociala medier där man stöter och blöter argument för och emot att sätta igång processen. Men ska man ha en offentlig debatt tycker jag att man kan kräva att det finns mer fakta i målet. Jag tycker fortfarande att en hel del saknas för att man ska kunna ta den lite större debatten.
Gå till toppen