Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Naturskyddsföreningen överlämnade klimatmål till Ängelholms kommun

Under fredagseftermiddagen höll Naturskyddsföreningen en manifestation utanför Stadshuset i Ängelholm. Bland annat lämnade de över ett kuvert med klimatmål till ledamoten Liss Böcker.

Ett 20-tal demonstranter trotsade regnet för att bjuda in Ängelholms politiker till en utfrågning i oktober.Bild: Niklas Gustavsson
— Redan 1987 trodde jag att det var för sent för jordklotet, säger Båstadbon Ewa Renström.
Det är hennes andra demonstration denna dag, tidigare var hon i Båstad. Nu har hon och ett 20-tal människor från Naturskyddsföreningen kurat ihop sig utanför Stadshusets entré i Ängelholm. En av dem är Brigitte Brandt.
— Jag är gråtfärdig. Kommunen måste skapa en organisation som tar hand om hållbarhetsfrågor, och den måste genomsyra hela verksamheten, säger hon.
Ut från Stadshuset kommer vice kommunalrådet Liss Böcker (C). Hon tar emot ett kuvert med klimatmål.
Kuvertet innehåller också en inbjudan till en politikerutfrågning den 1 oktober. Då ska Ängelholms politiker få prata om vad de gör för att nå Parisavtalet. När Liss Böcker tar emot inbjudan säger hon att det är en tillställning som hon ser fram emot.
Helena Bévengut-Lasson är nyfiken på vad Ängelholms politiker gör för att uppnå Parisavtalet.Bild: Niklas Gustavsson
Helena Bévengut-Larsson är ledamot i Naturskyddskyddsföreningen i Ängelholm. Den 1 oktober vill hon se exempel på konkreta och långsiktiga handlingar som kommunen uträttar för klimatet. Hon ser också fram emot utfrågningen.
— Som det ser ut nu vet jag inte vad de gör i kommunen, men jag vill veta. En del säger att företagarna styr mer än politikerna, säger hon.
Gå till toppen