Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

OV jagar Bundesligaproffs

Handbollsligans nykomling OV Helsingborg jagar spets och erfarenhet. Rutinerade Bundesligaproffset Anton Månsson står högt på önskelistan.

Anton Månsson är aktuell för spel i OV Helsingborg. Här i en match för sin tyska klubb Minden i februari.
Efter segern mot Aranäs flög champagnekorkarna. OV Helsingborg firade återkomsten i Handbollsligan, men sportchefen Filip Karlssons glädje är av en annan sort.
– Jag känner mest lättnad eftersom vi gick ut hårt med målsättningen att vi skulle ta oss tillbaka.
Nu börjar det tuffa jobbet att etablera sig. Filip Karlsson, och övriga i sportgruppen, är på det klara med vad som krävs för att sejouren åter ska bli ettårig. För att etablera sig på högsta nivå krävs det att truppen vässas. Där kommer en spelare som mittsexan Anton Månsson in i bilden. Enligt uppgift har OV redan varit i kontakt med 30-åringen.
– En intressant spelare. Vi känner vi har en bra omvärldskoll och kommer ta kontakt med vissa spelare, säger Filip Karlsson försiktigt.
Anton Månsson är kusin till Ola Månsson, OV:s förre tränare och numera H65:s framgångsrike guldcoach. Förutom en säsong i Schweiz har Anton Månsson spelat i Bundesliga sedan 2010. Han har gjort tio landskamper. När kontraktet med ligatolvan GWD Minden går ut i vår pekar det mesta på att han lämnar Tyskland och vänder hem.
Apropå flyttplanerna sa Anton Månsson så här i en intervju med Handbollskanalen i november:
– Det vore så klart bra med Skåne eftersom familj och vänner bor där. Dessutom finns det ju allt från OV som är topplag i allsvenskan till alla klubbar i Handbollsligan där IFK Kristianstad är det bästa laget.
Förutom att knyta till sig nyförvärv behöver Filip Karlsson göra klart med spelare i dagens trupp. För tillfället har bara fyra nyckelspelare kontrakt.
– Om vi legat kvar i allsvenskan tror jag det varit svårt att motivera vissa att fortsätta. Nu är läget ett annat, och känslan är att vi för en bra dialog med alla. Får vi behålla de vi vill ha kvar har vi en bra stomme. Vi kommer inte värva för värvandets skull. De vi vill ta in är etablerade spelare som tillför något extra, säger Filip Karlsson.
Han betonar att satsningen och strategin går hand i hand med att inte riskera klubbens ekonomi. Spelarbudgeten kommer hamna på ungefär samma nivå som under senaste besöket i Handbollsligan.
Parallellt med pågående truppbygge måste tränarfrågan lösas. Ulf Sivertssons treårskontrakt löper ut.
– Det är svårt ge besked så länge man inte vet vilken serie som gäller nästa säsong. Nu vet vi, och då blir diskussionen tydligare, säger Filip Karlsson.
– "Tubbi" har gjort ett jättefint jobb hos oss, och tanken är att vi ska sätta oss ner och prata ordentligt i nästa vecka.

Kontraktsläget i OV

Spelare med kontrakt: Michael Andersson, Oskar Joelsson, Emil Lindqvist, David Florander.
Spelare utan kontrakt: Linus Nilsson, Oskar Hansson, Oskar Cosmo, Jonatan Wilthorn, Linus Nileskog, Johan Lundgren, Mathias Meltzer.
Lämnar: David Svensson.
Gå till toppen