Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Perstorps paviljonger kan användas i skolan

De omdiskuterade paviljongerna på Torget i Perstorp kan snart komma till användning. Skolan är intresserad.

Perstorps kommun har satt upp två attefallhus på Torget för nästan en miljon kronor. Även kallade glasburar.Bild: Birgitta Johansson
Det var under våren 2018 som paviljongerna på Torget byggdes. Senare visade det sig att de kostat kommunen nästan en miljon kronor, trots att man från början sagt att det skulle kosta 70 000 kronor.
Förutom det ursprungliga syftet, att uppmärksamma miljö- och leverantörsdagen, har paviljongerna sedan de blev klara i maj använts en gång. Då hade biblioteket en installation i dem under en helg.
Läs också Kommunens kritiserade glasburar på Torget i Perstorp ska granskas externt
Men nu finns det mer permanenta tankar kring husen.
– Vi vill gärna ha dem på skolgårdarna som uppehållsrum, för eleverna på rasterna och man skulle också kunna ha lite lektioner och så. Det är ju som att man är ute fast man är inne, säger Åke Svensson som är chef för barn- och utbildningsförvaltningen.
Läs också Attefallshus i Perstorp blev 800 000 kronor dyrare – projekt kritiseras av extern konsult
Redan när paviljongerna byggdes fanns en tanke om att skolan skulle kunna få användning för dem, säger han. Nu väntar man på ett politiskt beslut.
– Förmodligen hamnar de på Centralskolan. Ju äldre barnen blir desto mer vill de gärna kunna sitta och prata på rasterna, säger Åke Svensson.
Gå till toppen