Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pewdiepie ”äcklad” av terroristens uppmaning

En 28-årig australisk man misstänks ha skjutit ihjäl minst 49 personer i två moskéer i Nya Zeeland i vad som beskrivs som ett högerextremt terrordåd.
Innan han öppnade eld kom skytten med en uppmaning via sin livesändning på Facebook. "Kom ihåg grabbar, följ Pewdiepie", sade han enligt flera medier.
I ett uttalande säger svenske Felix "Pewdiepie" Kjellberg att han känner sig äcklad av att bli omnämnd av gärningsmannen.
"Jag känner mig fullständigt äcklad över att mitt namn yttrats av den här personen. Mitt hjärta och mina tankar går till offer, familjer och alla som drabbats av den här tragedin", skriver han i ett inlägg på Twitter.
"Subscribe to Pewdiepie", eller "följ Pewdiepie" har under senaste tiden blivit ett vanligt slagord bland profilens fans. Detta efter att den indiska Bollywood-kanalen T-series varit på väg att gå om svensken som världens största Youtube-kanal.
Gå till toppen