Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Systrar på djupet i kyligt överlevnadsdrama

Två systrar dyker i Nordnorge. En olycka händer på 30 meters djup. Det blir en tuff, dramatisk kamp för att rädda den som råkat illa ut – och systrarnas relation till varandra. Det är handlingen i filmen "Breaking surface". – Jag kommer inte att våga se den själv, säger Moa Gammel, som spelar den ena systern.

Två systrar som dyker tillsammans vid Norges kust är scenariot i filmen "Breaking surface", som spelas in i bland annat Strömstad och Göteborg. När en olycka händer på 30 meters djup kan även andra ytor än vattnets behöva brytas. Moa Gammel, till vänster, och Madeleine Martin spelar systrarna i ett överlevnadsdrama som kan ses på flera sätt.Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Inspelningen av "Breaking surface", som pågått under vintern, har ställt stora krav på huvudrollsinnehavarna Moa Gammel och Madeleine Martin. De har fått lära sig dyka med avancerad utrustning: lufttuber, tung torrdräkt för kallt vatten och heltäckande ansiktsmask med kommunikationshjälpmedel.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen