Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Vårdslös lastbilschaufför orsakade olyckan som stängde E6:an norr om Ängelholm hela dagen

Vid åttatiden på fredagskvällen släpptes trafiken på efter morgonens olycka. Olyckan orsakades av en vårdslös lastbilschaufför.

Bild: André Tajti/Topnews
På fredagsmorgonen var två två lastbilar och en personbil inblandade i en olycka på E6an vid Hjärnarp, strax norr om Ängelholm. Larmet kom strax innan klockan nio.
Räddningstjänst, ambulans och polis kallades till olycksplatsen mellan trafikplatserna Rebbelberga och Hjärnarp, där olyckan till en början stoppade trafiken i båda riktningarna. En lastbil hade kommit över på motsatt körbana och en annan hade vält ut i diket. Dessutom var en personbil inblandad i olyckan.
Vägräcket i mitten av motorvägen hade också demolerats kraftigt.
En av lastbilschaufförerna fördes till sjukhus för kontroll men var inte allvarligt skadad.
Bild: Andre Tajti
– Det är två lastbilar som kolliderat på något sätt. Den ena ligger i diket vid vägen i norrgående riktning och den andra står delvis i södergående, i ena körfältet. Enligt uppgifter ska ingen av förarna vara allvarligt skadade, säger Jerker Palm Svensson, inre befäl på räddningstjänsten.
När polisen kom till platsen upprättades en anmälan om vårdslöshet i trafik och utredningen kunde slutföras under dagen eftersom en av chaufförerna erkände att han varit vårdslös och därmed orsakat olyckan.
– Den berörde lastbilschauffören erkände och undertecknade en rättegångsfullmakt och det är för att han inte är hemmahörande i Sverige. Så han kommer att få en företrädare i rättegången, säger Evelina Olsson vid polisens ledningscentral.
Vad chauffören mer specifikt gjort har hon dock inga uppgifter om under fredagskvällen.
Olyckan fick stora konsekvenser och trafiken leddes under stora delar av dagen om. Trafikverket uppmanade trafikanterna att välja andra vägar än motorvägen. Trots det har köerna i området varit långa under dagen.
Under eftermiddagen började så en del trafik släppas på men det dröjde ända till klockan åtta på kvällen innan allt räddnings-, bärgnings-, och saneringsarbete på platsen var klart.
Arbetet drog dock ut på tiden då det från början var tänkt att vägen skulle öppnats vid 17-tiden.
Klockan 20 öppnades så vägen till slut fullt ut i båda riktningarna efter att ha varit avstängd helt eller delvis i närmare tolv timmar.
Gå till toppen