Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Flera skadade vid bråk i Åstorp – polisen larmades om vapen

Flera personer har skadats vid ett bråk mellan flera personer i Åstorp under lördagen. Polisen ryckte ut med en stor styrka efter larm om att vapen setts på platsen. Poliser med automatvapen var på plats vid Helsingborgs lasarett dit två skadade har förts.

Poliser med förstärkningsvapen i närheten av stationen i Åstorp.Bild: Martin Eriksson / Topnews.se
Det var klockan 13.06 som polisen larmades till Åstorp. Utanför en mataffär vid järnvägsstationen var det två grupper med personer som var inblandade i en konflikt.
– Folk har blivit misshandlade. Det är oklart om tillhyggen har använts, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
– Vi får in uppgifter om att folk har sett gevärsliknande föremål. Det är inget som vi kan styrka i nuläget. Men vi åkte dit med en rätt så stor styrka med tanke på uppgifterna om vapen.
Enligt vittnesuppgifter till HD ska bland annat baseballträn ha använts. När polisen kom fram så fanns det personer som varit inblandade kvar på platsen.
Polisen fick sedan fram att bråket först uppstått mellan två personer och att andra personer sedan anslutit sig till båda sidor.
– Vittnen säger också att de har sett bilar lämna platsen. Det finns också vittnen som har sett en bil köra till Helsingborgs lasarett och lämna av två personer och sedan köra därifrån, säger Patric Fors.
Totalt ska det vara fyra personer som skadats vid bråket och två av dem har förts till sjukhus.
Polisen har hört inblandade som fanns kvar i Åstorp och pratat med vittnen.
Flera polispatruller var på plats på Helsingborgs lasarett.
– Vi är där som en trygghetsskapande åtgärd, men också för att prata med de personer som har varit inblandade, säger Patric Fors.
Polisen genomförde husrannsakan i två fordon vid lasarettet, men hittade ingenting.
Det är ännu oklart hur många personer i de båda grupperingarna som har varit inblandade i bråket och misshandeln.
– Men det är i alla fall mer än två personer på varje sida, säger Patric Fors.
Polisen har tagit upp anmälningar och motanmälningar.
– Det är inga allvarliga skador, enligt de uppgifter jag har. Det ska vara skador från slagsmål.
Avspärrningen i Åstorp hävdes vid 15-tiden och någon halvtimme senare hade polisen lämnat platsen. Polispatruller har sedan rört sig i samhället.
Polisens bevakning vid lasarettet avslutades under kvällen. Ingen person är gripen och polisen ska nu utreda vad som har hänt.
Beväpnad polis på plats utanför lasarettet i Helsingborg.
Bild: Martin Eriksson / Topnews.se
Gå till toppen