Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Guldkvasten till Operabyrån

Kvasts ordförande Astrid Pernille Hartmann lämnar över priset Guldkvasten till Christina Larsson Malmberg från Operabyrån under en ceremoni på Musikaliska.Bild: KVAST/TT
Operabyrån får jämställdhetspriset Guldkvasten.
"För att de med en rad förnämliga sceniska konserter och operaföreställningar med musik av, och om, kvinnliga tonsättare från barocken bidragit till att justera musikhistorien", motiverar juryn valet, som offentliggjordes under ceremoni på Musikaliska i Stockholm på lördagen.
Operabyrån bildades av sopranen Christina Larsson Malmberg och violinisten Catalina Langborn 2010 med ambitionen att "vidga begreppet opera, lyfta fram kvinnor ur historien och bryta hierarkier på scengolvet". Bland tidigare föreställningar finns "Mystikens systrar", "Musikaliska nunnor och banbrytande feminister" och "Sångfågeln".
Gulkvasten delas ut årligen av Kvinnlig anhopning av svenska tonsättare (Kvast) för att uppmärksamma en aktör som gjort särskilt betydelsefulla insatser för kvinnliga tonsättare.
Gå till toppen