Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

HD:s lördagsdel delas ut på söndag – fel i tryckeriet drabbade tusentals

De tusentals HD-prenumeranter som inte fick någon c-del i sin lördagstidning kommer att få den utdelad på söndagen istället. Ett fel i tryckeriet stoppade bilagan under natten mot lördag.

Omkring 6000 prenumeranter blev utan den så kallade lördagsdelen, även kallad c-delen, när HD delades ut på lördagsmorgonen. Anledningen var ett fel på tryckeriet under natten, på den maskin som rullar upp bilagan på så kallade rullställ.
– Det blev fel på en rullställning där när de skulle blada i c-delen, och vi fick bryta. Alternativet var att bli så sena att vi inte skulle komma ut alls med tidningen, säger Magnus Rydberg på HD-Sydsvenskan distribution.
De drabbade prenumeranterna, som bor framförallt i centrala Helsingborg, kommer att få lördagsdelen utdelad tillsammans med söndagens tidning i stället.
– De kommer att blada i dem till i morgon och de HD-abonnenter som inte fick den kommer att få två c-delar imorgon, säger Magnus Rydberg.
Är felet åtgärdat nu?
– Ja, det ska vara fixat så att det ska vara lugnt till i natt igen.
Gå till toppen