Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

HD:s lördagsdel delas ut på söndag – fel i tryckeriet drabbade tusentals

De tusentals HD-prenumeranter som inte fick någon c-del i sin lördagstidning kommer att få den utdelad på söndagen istället. Ett fel i tryckeriet stoppade bilagan under natten mot lördag.

Omkring 6000 prenumeranter blev utan den så kallade lördagsdelen, även kallad c-delen, när HD delades ut på lördagsmorgonen. Anledningen var ett fel på tryckeriet under natten, på den maskin som rullar upp bilagan på så kallade rullställ.
– Det blev fel på en rullställning där när de skulle blada i c-delen, och vi fick bryta. Alternativet var att bli så sena att vi inte skulle komma ut alls med tidningen, säger Magnus Rydberg på HD-Sydsvenskan distribution.
De drabbade prenumeranterna, som bor framförallt i centrala Helsingborg, kommer att få lördagsdelen utdelad tillsammans med söndagens tidning i stället.
– De kommer att blada i dem till i morgon och de HD-abonnenter som inte fick den kommer att få två c-delar imorgon, säger Magnus Rydberg.
Är felet åtgärdat nu?
– Ja, det ska vara fixat så att det ska vara lugnt till i natt igen.
Gå till toppen