Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Smakstart för återöppnad spelbutik i Helsingborg – andelstipset gav över en miljon

I höstas drabbades spelbutiken Slottet spel av ett brandattentat. I början av mars öppnade de åter i nyrenoverade lokaler och det blev vinst direkt.

Jens Johansson till höger är nöjd med att spelbutiken är igång igen. Han driver butiken tillsammans med Jonny Åkesson.Bild: Sven-Erik Svensson
Det var i den här veckans Europatipsomgång som framgången kom. Efter en ytterst svårtippad rad var det bara fyra kuponger som hade 13 rätt. Tre av dem fanns i Skåne och en i Helsingborg. Var och en värd runt en miljon kronor.
Spelbutiken Slottet spel, tidigare Slottshöjdens tobak, drabbades i november förra året av ett brandattentat då två personer på en moped mitt i natten körde förbi och kastade in någonting som brann i butiken. Skadorna blev omfattande men ingen människa skadades.
Läs också Brandattentat mot spelbutik
I början av mars öppnades butiken igen och i går blev det alltså direkt fullträff på Europatipset. Ett 25-delars andelssystem gav full utdelning och spelarna fick 1 112 450 kronor tillsammans eller 44 498 kronor per deltagare.
– Det känns jättebra. Det var en riktigt bra vinst och vilken bra start för oss, säger Jens Johansson som är en av ägarna till butiken.
Sedan återöppnandet har en del vinster trillat in men ingen så här stor. Butiken har genom åren haft många stora vinster och många av kunderna är stammisar som nästan vant sig vid att det blir en vinst då och då på de andelssystem som snickras ihop.
– Ja, vi har väl höjt ribban lite får man säga. Men det gillar jag i och för sig så nu känner man pressen litegrand att få ihop bra system, säger Jens Johansson.
Läs också Spelbutik tillbaka efter brandattentatet: ”Vi har aldrig tvekat”
Ytterligare en fullträff hamnade i nordvästra Skåne. En kupong inlämnad hos Direkten Bogrens i Höganäs med 13 rätt, kammade också hem närmare en miljon kronor. Den tredje skånska vinsten var en kupong inlämnad hos Näsets Video och Spel i Höllviken.
Gå till toppen