Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

”Jag är inte fåfäng” – Miljöpartiets Marcus Friberg om HD-bilden han ogillar

Miljöpartiets Marcus Friberg har på sociala medier flera gånger ondgjort sig över den bild som HD brukar använda på honom.
Vi ringde upp honom för att reda ut saken!

"Bilderna är ett sätt att skapa sammanhang hos mina följare. Vissa vill inte alltid läsa artiklar eller innehåll och då vill jag skapa ett sammanhang kopplat till bilden för att också kommunicera politiken", säger Marcus Friberg. Bild: Instagram.
Hej Marcus Friberg! Du har på sociala medier flera gånger klagat på HD:s bildval på dig. Varför gillar du inte vår bild?
— Jag tycker det finns andra bilder som är bättre. Den här är gammal och det finns många nyare bilder som ni kan använda istället.
Jag tycker att du har sug i blicken.
— Haha, tack! Det här är väl något av en kul grej jag gör med mina Instagram-följare också.
Är du fåfäng?
— Nej, inte generellt. Det är nog bara att jag inte tycker att den här bilden är så bra. Sen tycker jag det finns andra viktigare saker att diskutera som politiker.
Är utseende viktigt som politiker?
— Det tycker jag inte rent generellt.
HD bad slutligen Marcus Friberg att skicka in en mer fördelaktig bild. Här är resultatet. Dra i reglaget för att jämföra de båda bilderna.
Gå till toppen