Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisförhör efter vapendrama i Åstorp

Polisen vet ännu inte vad som föranledde lördagens storbråk i Åstorp. Under söndagen ska ett antal personer höras.

Poliser med förstärkningsvapen var på plats vid insatsen på lördagen.Bild: Martin Eriksson/Top News
Strax efter klockan 13 larmades flera polispatruller till en mataffär vid järnvägsstationen i Åstorp sedan handgemäng uppstått. Eftersom vittnesuppgifter talade om skjutvapen utrustade sig poliserna med förstärkningsvapen och spärrade av ett område vid stationen.
En person fördes till sjukhus med befarat benbrott. Några andra allvarligare skador har inte rapporterats.
Dagen efter bråket försöker polisen räta ut frågetecknen kring händelsen.
– Vi vet att två fraktioner rykt ihop och det är ingen tvekan om att en man med ett hagelgevär har varit synlig. Men upprinnelsen till bråket är oklar, säger Nils-Erik Svensson, inre befäl vid polisen i Helsingborg.
Under söndagen ska polisen förhöra vittnen samt eventuella målsäganden och misstänkta. Ingen person är gripen och ingen har ens delgivits brottsmisstanke.
– Med största sannolikhet kommer vi inte att reda ut detta. I sådana här sammanhang vill ju inte folk alltid prata med oss. Men vi ska göra ett försök att utreda vad som hänt, säger Nils-Erik Svensson.
Läs också Flera skadade vid bråk i Åstorp – polisen larmades om vapen
Gå till toppen