Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

ÖVK förlorade: "Inte alls uppgivet"

ÖVK förlorade återigen mot mardrömsmotståndaren Hylte/Halmstad. Men efter 0–3 i den första kvartsfinalen pratar lagkaptenen Peter Lundgren ändå om att laget kan nå final.

Peter Lundgren.Bild: MATHILDA AHLBERG
SM-kvartsfinal 1:5
Hylte/Halmstad 3
ÖVK 0
ÖVK förlorade med 3–0 i den första SM-kvartsfinalen borta mot Hylte/Halmstad.
– Vi är ändå inte alltför nedslagna, säger lagkaptenen Peter Lundgren.
– De två första seten var tajta, det var jämnt upp till tjugo innan de gjorde någon bra grej och vi några enkla misstag. Då fick de grepp. Även om det blev 3–0 känns det inte alls uppgivet, vi vet att vi kan spela betydligt bättre på många punkter. Det blir nya tag på onsdag.
Kvartsfinalserien avgörs i bäst av fem matcher. Hylte/Halmstad är det enda lag ÖVK inte har vunnit mot under säsongens gång.
– Vi behöver bli skarpare i anfall, framför allt centrarna och vi på vänsterkanten. Tomas [Vilimas] gick som en klocka så där har vi inte mycket att förbättra. Fler spelare behöver bli involverade, men det har fungerat förr och är något som går att rätta till, säger Peter Lundgren.
Du har varit med länge. Vad säger du om den här ÖVK-upplagan?
– Vi har en tunn trupp, tunnare än på länge, men i många matcher har vi visat att vi har en fruktansvärt hög högstanivå. Kan vi spela på den nivån i längre perioder har vi absolut chansen att kunna gå hela vägen. Det känns ändå ovisst, inget lag är klar favorit. Jag är positiv, vi har tränat bra på senare tid och ska hålla huvudena högt. Hela gruppen tror att vi kan gå hela vägen till final, säger Peter Lundgren.
Gå till toppen